Çörek Otu ve Şeker Hastalığı

Çörek Otu ve Şeker Hastalığı

Çörekotu tohumu 2003 Aralığında Tohoku J Exp Med Dergisinde yayınlanan bir çalışmada Türkiye 100. Yıl Üniversitesinden araştırmacılar şeker hastalığına yakalattıkları 50 fare üzerinde deney yapmışlardır. Bunu farelere karın zarından (periton) girerek streptozotocin maddesi vererek yapmışlardır. Bundan sonra fareler iki gruba ayrılmıştır. Birinci gruba otuz gün süre ile her gün karın zarından (periton) uçucu Çörek Otu yağı verilmiştir. Diğer gruba ise Çörek Otu yağı içermeyen tuzlu bir sıvı verilmiştir. Araştırmacılar şeker hastalığına yakalanmış farelerde Çörek Otu yağının kanda şeker oranını düşürdüğünü ve insülin miktarını arttırdığını tespit etmişlerdir. Ayrıca Çörek Otu yağı insülin salgılanmasından sorumlu pankreasta beta hücrelerini harekete geçirip, çoğaltmıştır. Bu da Çörek Otu'nun şeker hastalığının tedavisinde yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır. 

Çörek Otu Nasıl Yenir Ve Hazırlanılır? 

-Çörek otu normal tane tane ise sabah akşam 1 tatlı kaşığı yenmelidir.

-Eyer çörek otu yağı ise güvendiğiniz biryerden ve güvendiğiniz marka alınmalıdır. Yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı içilmelidir.

-En etkilisi ise resimdeki gibi bir değirmen alıp çörek otunu değirmende ezip yağları ortaya çıkar ve bunu sabah akşam 1 bardak suyla yutulur ve şeker hastalığına çok iyi gelmektedir.

 

 

Yorumlar