Çörek Otu ve Şeker Hastalığı

2003 Aralığında Tohoku J Exp Med Dergisinde yayınlanan bir çalışmada
Türkiye 100. Yıl Üniversitesinden araştırmacılar
şeker hastalığına yakalattıkları 50 fare üzerinde deney yapmışlardır.
Bunu farelere karın zarından (periton) girerek streptozotocin maddesi
vererek yapmışlardır. Bundan sonra fareler iki gruba ayrılmıştır.
Birinci gruba otuz gün süre ile her gün karın zarından (periton) uçucu
Çörek Otu yağı verilmiştir. Diğer gruba ise Çörek Otu yağı içermeyen
tuzlu bir sıvı verilmiştir.
Araştırmacılar şeker hastalığına yakalanmış farelerde Çörek Otu yağının
kanda şeker oranını düşürdüğünü
ve insülin miktarını arttırdığını tespit etmişlerdir.
Ayrıca Çörek Otu yağı insülin salgılanmasından sorumlu pankreasta beta
hücrelerini harekete geçirip, çoğaltmıştır.
Bu da Çörek Otu'nun şeker hastalığının tedavisinde yardımcı
olabileceğini ortaya koymaktadır.
Çörek Otu Nasıl Yenir Ve Hazırlanılır?
-Çörek otu normal tane tane ise sabah akşam 1 tatlı kaşığı yenmelidir.
-Eyer çörek otu yağı ise güvendiğiniz biryerden ve güvendiğiniz marka alınmalıdır. Yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı içilmelidir.
-En etkilisi ise resimdeki gibi bir değirmen alıp çörek otunu değirmende ezip yağları ortaya çıkar ve bunu sabah akşam 1 bardak suyla yutulur ve şeker hastalığına çok iyi gelmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder